Din AEG-ovn har mange nyttige funktioner og programmer, som kan forbedre din madlavningsoplevelse. Nedenfor er en oversigt over de forskellige funktioner og symboler. Se vores anbefalinger og få mest muligt ud af din ovn.
De forskellige AEG-ovne kan have forskellige funktioner og programmer. På samme måde er navnene på funktioner og symboler muligvis ikke de samme på alle modeller. Tjek venligst hvilke funktioner og symboler der gælder for din specifikke ovnmodel.
Madlavning til hverdag
De mest almindelige funktioner og en beskrivelse af hver af dem er angivet nedenfor. Her finder du anbefalinger til hvorfor og hvordan du bedst bruger hver funktion.
Traditionel madlavning (over- og undervarme) Til daglig madlavning på et niveau. God til alt fra gryderetter til bagværk. Anbefalet brug:
| |
Varmluft Brug op til 3 niveauer på samme tid. Blæseren fordeler varm luft så du kan tilberede flere retter samtidigt uden at de tager smage af hinanden. Anbefalet brug:
| |
Varmluft med fugt Få lette og luftige resultater, når du bager på et enkelt niveau. God til kager, quiche, småkager og sødt brød. Sparer energi ved at bruge restvarme. Anbefalet brug:
| |
Undervarme Bag på undervarme indtil bunden har fået en jævn brun farve. God til pizza eller tærter. Anbefalet brug:
| |
Grill Grill eller brun grøntsager og kød jævnt. Også god til at riste brød. Anbefalet brug:
| |
Turbo Grill Steg kød og hele kyllinger møre og sprøde. Ved at bruge en kombination af varmluft og overvarme brunes maden jævnt på alle sider. Anbefalet brug:
| |
Gratinering Giver din lasagne eller kartoffelgratin en flot brun og sprød overflade og en cremet konsistens. Anbefalet brug:
|
Tilberedning med damp
Damp kan tage din madlavning til næste niveau. Alt fra fjerkræ og bagværk til ovnretter beholder sin saftighed. Hvis din ovn har dampfunktioner, kan du her lære, hvordan du bruger dem.
Steamify® Til daglig madlavning med damp. Ovnen justerer dampniveauet automatisk baseret på den temperatur du har valgt. Madlavning med damp bevarer næringsstofferne og forbedrer smagen. Anbefalet brug:
| |
Vælg fugtighedsniveau Få mørt, saftigt fjerkræ eller kød og en sprød, blank skorpe på brød eller bagværk ved at bruge en kombination af varmluft og damp. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at lave mad med. Der er 4 tilgængelige niveauer for luftfugtighed:
Lær mere om, hvordan du laver mad med damp. | |
Genopvarmning med damp Genopvarm forsigtigt maden for den bedste smag og konsistens. God til rester og daggammelt brød eller bagværk. Ved at bruge damp til at genopvarmning bliver maden ikke tør. Anbefalet brug:
| |
SteamBake / True Fan PLUS Bag brød med blød krumme og sprød skorpe ved hjælp af damp. God til alle typer af gærdeje. | |
Bagning af brød Brødet får en blød krumme og sprød skorpe når du bager ved hjælp af damp. God til alle typer af brøddeje. Lær mere om, hvordan du bager brød med damp. | |
Yoghurt Få cremet, tyk hjemmelavet yoghurt. Anbefalet brug:
| |
Sous Vide Kog ved en præcis temperatur i vakuumforseglede poser for at få den bedste smag og tekstur til grøntsager, fisk, fjerkræ eller kød. Lær mere om,hvordan du laver mad med Sous Vide. |
Forberedelse
Din ovn kan have flere praktiske funktioner, som kan hjælpe dig med at spare tid i køkkenet. Optøning af mad har aldrig været hurtigere eller nemmere. Varm tallerkener før servering for at skabe en restaurantoplevelse derhjemme. Hold maden varm, mens et andet element af dit måltid stadig tilberedes, eller hvis du har brug for at udsætte spisningen.
Optøning Optø forsigtigt frossen mad for at få den bedste smag, når den tilberedes. Ovnblæseren fordeler luften jævnt, hvilket halverer optøningstiden sammenlignet med at lade maden tø på køkkenbordet. Anbefalet brug:
| |
Varmholdning Hold tilberedt mad varm og klar til at spise. Ovnen holder en jævn temperatur, så maden ikke bliver overkogt. | |
Opvarmning af tallerkener Varm forsigtigt dine tallerkener op inden servering. Anbefalet brug:
|
Specialfunktioner
Visse ovne i vores sortiment giver dig mulighed for at lave specialiteter derhjemme. Du kan f.eks. lave en lækker pizza, konservere frugt og grøntsager, stille din dej til hævning ved at bruge din ovns specialfunktioner.
Pizza Bag dejen jævnt med sprød skorpe. Få helt perfekte pizzaer og tærter. Anbefalet brug:
| |
Konservering Konserver saftige frugter og grøntsager ved lav temperatur. Anbefalet brug:
| |
Slow Cook Tilbered mad ved lav temperatur med længere tilberedningstid for at bevare næringsstoffer og få møre resultater. God til ovnretter med grøntsager. | |
Hævning af dej Hjælper dejen med at hæve med ensartet varme og fugtighed før bagning. Du kan bruge en mindre mængde gær for at opnå gode resultater inden for 1-2 timer, afhængigt af dejens ingredienser. Anbefalet brug:
|
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.