Damp gør at du kan lave mad på et helt andet niveau. Dampen bevarer smag, indbydende farver og næringsstoffer, men det er også en af de blideste og mest effektive måder at lave mad på. Forkæl dig selv med velsmagende og sunde måltider, lavet med præcision i din AEG dampovn.
Du kan dampkoge næsten alt – grøntsager, korn, skaldyr, fjerkræ, kød, brød og kager har alle gavn af denne tilberedningsmetode.
Sådan laver du mad med damp
Alle AEG dampovne giver en kombination af damp og tør varme for at give dig uendelige tilberedningsmuligheder. Du kan vælge at kombinere damp og tør varme manuelt eller bruge Steamify®, hvis det findes på din ovnmodel.
Vi anbefaler, at din ovn er kold, når du begynder at lave mad, for at få mest muligt ud af damptilberedning. Hvis din ovn er varm, når du begynder at lave mad, skal du være opmærksom på, at den damp, der genereres, ikke vil være synlig.
Der er fire dampniveauer på AEG-dampovne. Din ovn kan have alle disse niveauer eller nogle af dem. Som generel vejledning er dette, hvad de forskellige dampniveauer fungerer godt til:
Full Steam (100% damp) bruger kontinuerlig damp. Ideel til nænsom tilberedning af ingredienser som grøntsager, ris, couscous og skaldyr (fisk, muslinger og rejer) så de bevarer masser af smag | |
Humidity High kombinerer varmluft med damp. Den rigtige indstilling til delikate retter som for eksempel butterdej og fisk | |
Humidity Medium kombinerer varmluft med damp. Ideel til nænsom tilberedning af spareribs eller ovnbagt fisk samt brød og bagværk | |
Humidity Low kombinerer varmluft med damp for at bevare saftighed og sprødhed. Perfekt til kød, fjerkræ, fisk, gratinerede retter, ovnretter og ristede grøntsager samt bagning af tærter, muffins og småkager |
Indstil dampniveauet manuelt
1. Fyld vandskuffen op til det maksimale niveau ifølge vejledningen
2. Skub vandskuffen tilbage på plads
3. Rul gennem menuen for at finde de manuelle dampfunktioner
4. Vælg den ønskede manuel dampfunktion
5. Indstil temperaturen
6. Tryk på START
Lad Steamify® indstille dampniveauet
Hvis din ovn har Steamify®-funktionen, indstiller den automatisk dampniveauet baseret på den temperatur, du vælger. Det tilføjer derefter den rigtige mængde damp på det rigtige tidspunkt og kombinerer det med tør varme, hvis det er nødvendigt. Lær hvordan du laver mad med Steamify®.
Tips og tricks
- Sørg for, at din ovn er kold, når du begynder at lave mad med damp for at få mest muligt ud af damptilberedning
- Når du vil holde maden varm, behøver du ikke dække maden med folie, da luftfugtigheden giver samme beskyttelse
- Når du laver mad med fuld damp-indstillingen, anbefaler vi at bruge Deluxe Steam-sættet, der medfølger ovne, der har muligheden for fuld damp
VIGTIGT!
- Brug kun koldt postevand i vandskuffen. Brug ikke filtreret (demineraliseret) eller destilleret vand. Brug ikke andre væsker. Hæld ikke brændbare eller alkoholholdige væsker i vandskuffen
- Hvis din ovn er varm, når du begynder at lave mad, vil den damp, der dannes, ikke være synlig
- Tøm vandskuffen, når du er færdig med madlavningen
- Resterende vand kan kondensere i ovnrummet. Åbn ovndøren forsigtigt efter tilberedning. Når ovnen er kold, tørres ovnrummet af med en blød klud
- Du vil fra tid til anden blive mindet om at afkalke din dampovn. Afkalkning fjerner og forhindrer kalkdannelse i din ovns dampsystem, så den kan blive ved med at fungere optimalt. Lær mere om, hvordan du afkalker din ovn
Lær mere om, hvordan du bager brød og kage med damp eller hvordan man genopvarmer rester ved hjælp af indstillingen Steam Regenerating.
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.