Sådan bruger du Steamify® på din AEG-dampovn

Senest opdateret 03-08-2023 13:58

Brug af Steamify-funktionen på AEG-ovne til at dampkoge grøntsager og sunde måltider

Med damp er det nemt at lave fantastiske middage som imponerer dine gæster. Ovnens Steamify®-funktion gør det endnu nemmere. Steamify® guider dig til det rette dampniveau. Denne funktion findes på udvalgte AEG ovnmodeller.

Hvad er Steamify®, og hvorfor skal du bruge det?

De fleste mennesker er ikke klar over de mange fordele der er ved damp. Madlavning med damp bevarer næringsstoffer, vitaminer, farver og smag. Dine måltider vil indeholde mindre fedt, da du bruger mindre olie, og madens bevarer sin saftighed. Når du laver mad med damp, kan du se frem til sundere og lækrere mad.

Steamify® er en funktion, der gør damptilberedning nemmere, end du kan forestille dig. Med Steamify® er der ingen grund til at ændre den måde, du laver mad på, hvis du er vant til at lave mad med varmluft eller over- og undervarme. Du behøver ikke finde ud af, hvordan og hvornår du skal tilføje damp, din ovn tilføjer den rigtige mængde damp på det rigtige tidspunkt for dig. Steamify® kan erstatte næsten alle dine sædvanlige madlavningsvaner og give dig lækrere måltider med minimal indsats.

Sådan bruger du Steamify®

Du skal blot vælge Steamify®-funktionen og indstille temperaturen med skyderen på displayet. Dette bør være den temperatur, du normalt bruger, når du laver mad med varmluft, eller som angivet i den opskrift du følger. Baseret på temperaturen indstiller ovnen automatisk dampniveauet for dig.

1. Tryk på Steamify®-ikonet på displayet

2. Indstil temperaturen ved at klikke på temperaturen på displayet. Skub den til den rigtige temperatur
3. Tryk på START for at begynde tilberedningen
4. Følg instruktionerne på skærmen for at fylde vandbeholderen om nødvendigt
5. Tryk på OK


Steamify® vil endda anbefale temperatur baseret på hvilke resultater du ønsker at opnå. Når du flytter temperaturskyderen, viser ovnen forventede resultater ved forskellige temperaturer:

  • 50-100°C – Damp til dampning
  • 105-130°C – Damp til stuvning
  • 135-150°C – Damp til at få sprødhed
  • 155-230°C – Damp til bagning og stegning

Tips og tricks

  • Når du tilbereder retter, der kræver 135°C og derover, skal du indstille din ønskede tilberedningstid, så du fuldt ud kan udnytte tilberedningsprocessen i Steamify®
  • Når du bruger damp til at få sprødhed og indstiller timeren, tændes grillfunktionen automatisk i de sidste minutter for at give dig et perfekt resultat
  • Når du bruger damp til bagning og stegning og indstiller timeren, tænder undervarmen de sidste minutter så bunden bliver sprød



For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Nu hvor du har lært om Steamify®-funktionen, kan du gå videre til at lære mere om, hvordan du laver mad med damp.

Registrer dine produkter
Registrer dine produkter

Registrer dine produkter i MyAEG, så har du al information samlet ét sted.