Sous Vide revolutionerer det moderne køkken! Tilberedningsmetoden forsegler saft, aroma, næringsstoffer og smag og det gør at du kan få professionelle resultater derhjemme. Den største fordel ved at bruge Sous Vide er, at man ikke risikerer overtilberedning. Da maden selvbraiseres i vakuumforseglede poser bevares smagen og maden bliver jævnt tilberedt. Denne funktion findes på AEGs SteamPro ovnmodeller.
Sous Vide forbindes ofte med kød, men du kan også lave fisk og skaldyr, fjerkræ, grøntsager og kartofler. Du kan endda bruge Sous Vide til smilende æg med perfekt stivnede hvider og flydende æggeblommer.
Det skal du bruge
Udover din ProSteam-ovn, skal du bruge Sous Vide-poser og en vakuumforsegler.
Sous Vide-poser
Vakuumforseglingsposerne fra AEG er lavet af mere genanvendeligt plastmateriale end tidligere modeller*. De produceres også med op til 40 % mindre CO2-udledning end tidligere**. Poserne er kompatible med Sous Vide-ovne, vakuumforseglere og vakuumforseglingsskuffer.
Husk at lægge vakuumposen til plastikgenbrug når du er færdig med at bruge den. Fjern alle madrester fra posen for at undgå at forurene genbrugsbeholderen.
*Posen er lavet af NEXT FLEX MP0X (Format>A4), der kan genbruges i henhold til EN 13430 (svarende til DIN EN 13430)
**Ifølge en livscyklusvurdering (LCA) udført af AEG
Vakuumforsegler
For at forsegle Sous Vide-poserne skal du bruge en vakuumforsegler. Der er bord-versioner og indbyggede skuffer. Vores vakuumforseglere er fleksible og nemme at bruge.
Hvis du vil tage din Sous Vide-madlavning til næste niveau, kan du udstyre dit køkken med en indbygget vakuumforseglingsskuffe.
Sådan bruger du Sous Vide-funktionen
1. Fyld vandskuffen op til det maksimale niveau som vist, og skub den tilbage på plads
2. Placer din mad i en Sous Vide-pose, og vakuumforsegl den. Sæt posen på risten, på tredje rille i ovnen
3. Vælg Sous Vide-funktionen på din SteamPro®-ovn
4. Indstil tilberedningstid
5. Indstil temperatur
6. Tryk på START
Tips og tricks
- Vi anbefaler at svitse rødt kød kort på en pande eller på grillen efter brug af Sous Vide-funktionen. Det vil give kødet en sprød overflade
- Når du tilbereder flere stykker fjerkræ eller fisk i en pose, skal du placere dem ved siden af hinanden og ikke oven på hinanden. På den måde sikrer du, at de bliver korrekt tilberedt
- Hvis du vil tilberede frossen vakuumforseglet mad: tag plastikposen direkte fra fryseren og kom den i ovnen, når du bruger Sous Vide-funktionen
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du har lært om Sous Vide-tilberedning, kan du her lære mere om, hvordan du laver mad med damp.