Madlavningstermometeret er et praktisk, integreret termometer, som giver dig mulighede for at følge udviklingen i ovnen – i realtid. Det er nemt at bruge og sikrer, at din mad altid er ordentligt tilberedt. Funktionen findes på udvalgte AEG-ovnmodeller.
Hvorfor skal du bruge det?
Madlavningstermometeret er et integreret termometer, der måler madens kernetemperatur. Den er velegnet til tilberedning af en række forskellige retter og er en ideel assistent ved tilberedning af kød, fisk eller fjerkræ.
Når du bruger det, kan du være sikker på, at din mad når den rigtige kernetemperatur. Du behøver ikke bekymre dig om tilberedningstiden, da kernetemperaturen styrer nøjagtigt hvor længe din ret skal være i ovnen.
Sådan bruger du madlavningstermometeret
Når du laver mad med madlavningstermometeret, skal du indstille to temperaturer: ovntemperaturen og den ønskede kernetemperatur for din ret.
1. Stik madlavningstermometeret ind i maden
2. Tilslut madlavningstermometeret i ovnen. Sørg for, at stikket er sat helt ind i kontakten
- Kontakten sidder i øverste højre hjørne af frontrammen på de fleste af vores modeller og er synlig når ovndøren er åben
3. Indstil en varmefunktion og ovntemperatur
4. Tryk på og indstil ønsket kernetemperatur for din ret
5. Tryk på START
6. Den indstillede kernetemperatur overvåges nu, og der lyder en alarm, når den er nået
Tips og tricks
Madlavningstermometeret kan også bruges i AssistedCooking-funktionen. Du kan så vælge at bruge den, når den foreslås i AssistedCooking-navigationen enten på ovnen eller i appen (hvis dette gælder for din ovn). En rigtig smart funktionalitet er, at du kan indstille rare, medium eller well done, alt efter hvad du foretrækker. Lær mere om AssistedCooking her.
For at opnå de bedste resultater skal du indsætte spidsen af madlavningstermometeret i midten eller den tykkeste del af det du tilbereder. Sørg for, at mindst ¾ af madlavningstermometeret er inde.
Optimalt set bør den mad, du tilbereder, nå stuetemperatur, før du begynder at lave mad. Madtermometeret fungerer ikke, hvis maden er for kold eller ikke er helt optøet.
Advarsel
- Brug kun det medfølgende madlavningstermometer eller originale reservedele
- Sørg for at der er et par centimeters mellemrum mellem grillelementerne og madlavningstermometerets ledning så det ikke bliver beskadiget af overdreven varme
- Vær forsigtig så du ikke bliver forbrændt, når du sætter madlavningstermometeret ind i en forvarmet ovn
- Fjern altid madlavningstermometeret fra ovnrummet efter brug. Pas på du ikke brænder, da både madlavningstermometeret og ovnen bliver varme
- Brug ikke madlavningstermometeret i væske
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du ved, hvordan du bruger madlavningstermometeret, vil du måske lære mere om din ovn. Se oversigt over ovnfunktioner og symboler.