Med damp kan du genopvarme dine rester uden at maden bliver tør og kedeligt. Det er nemmere at spise sundt og reducere madspild med en AEG-dampovn i køkkenet. Dampovne fra AEG har en indstilling som du kan bruge, når du vil genopvarme rester – brug "Genopvarmning med damp", et program designet specielt til dette formål.
Hvad er "Genopvarmning med damp", og hvorfor skal du bruge denne indstilling?
Indstillingen "Genopvarmning med damp" er beregnet til at du kan varme rester. Dampen forhindrer at maden bliver tør og kedelig, og varmen fordeles nænsomt og jævnt for at få maden til at se, smage og lugte nylavet.
Du kan bruge indstillingen til at varme mad direkte på en tallerken. Du kan vælge at varme mere end én tallerken på samme tid ved at bruge forskellige rilleniveauer i ovnen.
Sådan varmer du rester
1. Vælg SETTINGS > SPECIALS > STEAM REGENERATING på din ovn
2. Sæt din mad i ovnen (vi anbefaler rilleniveau 2)
3. Beregn tiden ud fra den mad, du tilbereder. Det er forskelligt hvor lang tid fødevarer skal have for at blive grundigt genopvarmet og klar til at spise. For eksempel tager fjerkræ og kød længere tid at genopvarme end grøntsager
Tips og tricks
- Brug den rette genopvarmningstid baseret på den mad, du laver, så du er sikker på at den bliver gennemvarm
- Du kan genopvarme et helt måltid med damp, men det fungerer bedst, når maden deles op i mindre portioner. I stedet for at sætte en hel kylling i ovnen, vil mindre dele fungere bedre
- Damp fungerer særligt godt til tærter og lasagne, som ikke bliver tørre eller gummiagtige, hvilket normalt sker ved andre genopvarmningsmetoder
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du har lært alt, hvad der er værd at vide om at genopvarme madrester med damp, vil du måske lære mere om madlavning med damp.