Ingredienser: til 4 personer
REJER
- 4 rejer
- 1 citron
- 100 ml olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt bredbladet persille
LAKS
- 4 stykker laks (100 g hver)
- 8 kartofler
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 500 ml mælk
- 500 ml fløde
- 500 ml fiskefond
- 1 fed hvidløg (finhakket)
- 1 citron
- 1 bundt dild
- peberflager
MUSLINGER
- 0,5 kg muslinger
- 0,5 kg vongole
- 1 selleri
- 1 løg
- 1 porre
- 50 g chorizo
- 1 forårsløg
- 100 ml hvidvin
FORBEREDELSER
REJER
- Bland hvidløg, bredbladet persille og olivenolie og tilsæt salt efter smag
- Rens rejerne grundigt
- Sæt (grill)panden på høj varme med en lille smule olie
- Steg gambaerne til de er kogte
- Skær citronen i 4 og lad den farve i gryden et stykke tid
- Hæld hvidløgsblandingen over gambaerne, når de er kogt (i gryden).
LAKS
- Brun laksestykkerne på begge sider (endnu ikke kogt) og læg dem til side
- Brug samme pande og steg det finthakkede hvidløg
- Afglasér med fiskefond, mælk og fløde og smag til med salt og peber
- Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker, kom dem i den kogende sauce
- Hak dilden groft, hold et par kviste til side til pynt og tilsæt saucen
- Læg laksen i saucen og kog i 5 minutter.
- Afslut med peberkrydderier og dild
MUSLINGER
- Kog selleri, løg og porre i en stor gryde og tilsæt chorizo
- Læg muslingerne og vongolen oven på grøntsagerne og hæld vinen over
- Læg låg på gryden hurtigst muligt
- Lad koge i 5 minutter, indtil muslingerne og vongole er åbne
- Sluk for varmen og lad den hvile i yderligere 2 minutter (med låg)
PYNT
REJER
- Afslut med groft salt og lidt citronsaft
LAKS
- Afslut med et par kviste dild og peberflager
- Læg eventuelt en skive citron ovenpå
MUSLINGER
-Afslut med forårsløg og kværnet peber