TotalFlex opskrifter - N°5 seafood

Senest opdateret 04-01-2023 14:39




Ingredienser: til 4 personer

REJER

- 4 rejer

- 1 citron

- 100 ml olivenolie

- 3 fed hvidløg

- 1 bundt bredbladet persille

LAKS

- 4 stykker laks (100 g hver)

- 8 kartofler

- 3 spiseskefulde olivenolie

- 500 ml mælk

- 500 ml fløde

- 500 ml fiskefond

- 1 fed hvidløg (finhakket)

- 1 citron

- 1 bundt dild

- peberflager

MUSLINGER

- 0,5 kg muslinger

- 0,5 kg vongole

- 1 selleri

- 1 løg

- 1 porre

- 50 g chorizo

- 1 forårsløg

- 100 ml hvidvin



FORBEREDELSER

REJER

- Bland hvidløg, bredbladet persille og olivenolie og tilsæt salt efter smag

- Rens rejerne grundigt

- Sæt (grill)panden på høj varme med en lille smule olie

- Steg gambaerne til de er kogte

- Skær citronen i 4 og lad den farve i gryden et stykke tid

- Hæld hvidløgsblandingen over gambaerne, når de er kogt (i gryden).

LAKS

- Brun laksestykkerne på begge sider (endnu ikke kogt) og læg dem til side

- Brug samme pande og steg det finthakkede hvidløg

- Afglasér med fiskefond, mælk og fløde og smag til med salt og peber

- Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker, kom dem i den kogende sauce

- Hak dilden groft, hold et par kviste til side til pynt og tilsæt saucen

- Læg laksen i saucen og kog i 5 minutter.

- Afslut med peberkrydderier og dild

MUSLINGER

- Kog selleri, løg og porre i en stor gryde og tilsæt chorizo

- Læg muslingerne og vongolen oven på grøntsagerne og hæld vinen over

- Læg låg på gryden hurtigst muligt

- Lad koge i 5 minutter, indtil muslingerne og vongole er åbne

- Sluk for varmen og lad den hvile i yderligere 2 minutter (med låg)

PYNT

REJER

- Afslut med groft salt og lidt citronsaft

LAKS

- Afslut med et par kviste dild og peberflager

- Læg eventuelt en skive citron ovenpå

MUSLINGER

-Afslut med forårsløg og kværnet peber