Ingredienser: Til 4 personer
AUBERGINE
- 2 auberginer
- 4 små salathoveder
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 5 stænger forårsløg
- 5 kviste bredbladet persille
- 50 g puffede majs
RØD PESTO
- 250 g soltørrede tomater
- 5 kviste frisk oregano
- 100 g feta (heraf 20 g feta til efterbehandling)
- 100 g mandler
- chilipeber (hvis du foretrækker krydret)
ROSENKÅL MED GÆRSKAR
- 12 rosenkål
- 1 butternut
- 3 fed hvidløg (fint hakket)
- 20 g smør
- 2 spiseskefulde spidskommen
- 2 spiseskefulde zatar
- 300 ml hønsefond
- 2 spiseskefulde pinjekerner
- 2 spiseskefulde græskarkerner
- 2 spsk solsikkekerner
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER
- ½ blomkål
- ½ broccoli
- 3 gulerødder med blade
- 1 spsk jordnøddeolie
- 1 bundt koriander
- 1 spsk sorte sesamfrø
- 2 spsk hoisinsauce
FORBEREDELSER
AUBERGINE
- Forvarm grillen godt
- Skær auberginen på langs (ikke gennem skindet)
- Gnid auberginen med presset hvidløg og groft salt
- Grill auberginen på kødsiden og grill i 6 minutter
- Vend det om og lad det stege i 15 minutter
- Kom nu de halvskårne salater på grillpanden og afslut med groft salt
PESTO
- Blend alle ingredienserne til en flot rød pasta
ROSENKÅL MED GÆRSKAR
- Skræl smørnødden og skær den i 1,5 cm runde skiver
- Vask rosenkålene og lad dem stå hele
- Tilsæt de finthakkede hvidløgsfed, spidskommen og zatar og afslut med salt og peber
- Bland disse i en skål
- Smelt smørret på en pande og steg den krydrede butternut og rosenkål heri, til de er pæne - Hæld bouillonen over og lad det koge (rør ikke mere)
- Tip: Brug en slip-let pande til dette
- Rist frøene uden fedtstof indtil de får farve
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER
- Vask blomkål og broccoli og skær dem i buketter
- Skræl gulerødderne og skær dem i 4 stykker (smid gerne lidt af bladene i for at øge smagen)
- Kog blomkål, broccoli og gulerødder i 5 minutter og afdryp
- Forvarm panden med jordnøddeolie og farve grøntsagerne
- Bland hoisinsauce, koriander og sesamfrø i og afslut med salt og peber
PYNT
AUBERGINE
- Afslut med finthakket bredbladet persille, forårsløg og puffede majs
PESTO
- Afslut pestoen med smuldret feta
BRUSSELSPIRER MED GÆRSKAR
- Afslut med de farvede frø
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER
- Afslut med lidt koriander til pynt