TotalFlex opskrifter - N°8 Grøntsager

Senest opdateret 29-11-2021 17:11


Ingredienser: Til 4 personer

AUBERGINE

- 2 auberginer

- 4 små salathoveder

- 2 fed hvidløg (fint hakket)

- 5 stænger forårsløg

- 5 kviste bredbladet persille

- 50 g puffede majs

RØD PESTO

- 250 g soltørrede tomater

- 5 kviste frisk oregano

- 100 g feta (heraf 20 g feta til efterbehandling)

- 100 g mandler

- chilipeber (hvis du foretrækker krydret)

ROSENKÅL MED GÆRSKAR

- 12 rosenkål

- 1 butternut

- 3 fed hvidløg (fint hakket)

- 20 g smør

- 2 spiseskefulde spidskommen

- 2 spiseskefulde zatar

- 300 ml hønsefond

- 2 spiseskefulde pinjekerner

- 2 spiseskefulde græskarkerner

- 2 spsk solsikkekerner

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER

- ½ blomkål

- ½ broccoli

- 3 gulerødder med blade

- 1 spsk jordnøddeolie

- 1 bundt koriander

- 1 spsk sorte sesamfrø

- 2 spsk hoisinsauce



FORBEREDELSER

AUBERGINE

- Forvarm grillen godt

- Skær auberginen på langs (ikke gennem skindet)

- Gnid auberginen med presset hvidløg og groft salt

- Grill auberginen på kødsiden og grill i 6 minutter

- Vend det om og lad det stege i 15 minutter

- Kom nu de halvskårne salater på grillpanden og afslut med groft salt

PESTO

- Blend alle ingredienserne til en flot rød pasta

ROSENKÅL MED GÆRSKAR

- Skræl smørnødden og skær den i 1,5 cm runde skiver

- Vask rosenkålene og lad dem stå hele

- Tilsæt de finthakkede hvidløgsfed, spidskommen og zatar og afslut med salt og peber

- Bland disse i en skål

- Smelt smørret på en pande og steg den krydrede butternut og rosenkål heri, til de er pæne - Hæld bouillonen over og lad det koge (rør ikke mere)

- Tip: Brug en slip-let pande til dette

- Rist frøene uden fedtstof indtil de får farve

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER

- Vask blomkål og broccoli og skær dem i buketter

- Skræl gulerødderne og skær dem i 4 stykker (smid gerne lidt af bladene i for at øge smagen)

- Kog blomkål, broccoli og gulerødder i 5 minutter og afdryp

- Forvarm panden med jordnøddeolie og farve grøntsagerne

- Bland hoisinsauce, koriander og sesamfrø i og afslut med salt og peber

PYNT

AUBERGINE

- Afslut med finthakket bredbladet persille, forårsløg og puffede majs

PESTO

- Afslut pestoen med smuldret feta


BRUSSELSPIRER MED GÆRSKAR

- Afslut med de farvede frø

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULERØDDER

- Afslut med lidt koriander til pynt