TotalFlex opskrifter - N°6 Eggs Benedict og pandekager

Senest opdateret 29-11-2021 17:01


Ingredienser: til 4 personer

EGGS BENEDICT 

- 8 æg

- Eddike

- Basilikum

- Hollandaisesauce

250 g godt smør (i fine tern)

2 æggeblommer

2 spsk vand

2 spsk hvidvinseddike

- Svampe

400 g svampeblanding

4 spsk sojasovs

3 kviste salvie

2 spsk jordnøddeolie

1 skalotteløg

1 peberfrugt

PANDEKAGER

- 3 æg

- 350 ml sødmælk

- 100 ml fløde

- 300 g wienerbrødsmel

- 2 spsk sukker

- 1 tsk bagepulver

- 0,5 tsk bagepulver

- 1 tsk salt

- 75 g smør

PYNT

- Bærblanding

- Glasursukker

- Ahornsirup



FORBEREDELSER

ÆG BENEDIKT

Svampe:

- Kog den finthakkede skalotteløg, peberfrugt og salvie i gryden og tilsæt svampene de har flot farve

- Afglasér med sojasovs

Hollandaise sauce:

- Pisk æggeblommer, vand og eddike i en gryde

- Sæt gryden på laveste varmetrin

- Tilsæt smørklumperne under piskning

Bliv ved med at røre, indtil du får en tyk, glat konsistens

OBS: Saucen må ikke koge

- Sluk for varmen og lad saucen hvile under låg

Æg:

- Gør en gryde med vand klar til at pochere æggene i

- Tilsæt et skvæt eddike til det kogende vand

- Rør vandet i cirkler og knæk ægget i midten af skålen

Bliv ved med at røre i 2 til 3 minutter

- Fjern det pocherede æg fra vandet og læg det forsigtigt ovenpå svampene

- Gentag med resten af æggene

PANDEKAGER

- Pisk æggene i en stor røreskål

- Tilsæt fløden og sødmælken

- Sigt melet i en anden skål

- Tilsæt sukker, bagepulver, natron og salt her

- Bland gradvist dejen af æggene til du får en jævn og glat konsistens 

OBS: Der må ikke være klumper i blandingen

- Smelt smørret i en bradepande og lav små pandekager ca 10 cm i diameter ved middel høj varme

- Vend pandekagen, når dejen ikke længere er flydende

PYNT

ÆG BENEDIKT

- Læg svampene i bunden med de pocherede æg ovenpå og hæld hollandaisesauce over.

- Afslut med den finthakkede basilikum

PANDEKAGER

- Læg disse i en bunke

- Tilsæt ahornsirup og flormelis

- Afslut med bærrene