Ingredienser: til 4 personer
EGGS BENEDICT
- 8 æg
- Eddike
- Basilikum
- Hollandaisesauce
250 g godt smør (i fine tern)
2 æggeblommer
2 spsk vand
2 spsk hvidvinseddike
- Svampe
400 g svampeblanding
4 spsk sojasovs
3 kviste salvie
2 spsk jordnøddeolie
1 skalotteløg
1 peberfrugt
PANDEKAGER
- 3 æg
- 350 ml sødmælk
- 100 ml fløde
- 300 g wienerbrødsmel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 75 g smør
PYNT
- Bærblanding
- Glasursukker
- Ahornsirup
FORBEREDELSER
ÆG BENEDIKT
Svampe:
- Kog den finthakkede skalotteløg, peberfrugt og salvie i gryden og tilsæt svampene de har flot farve
- Afglasér med sojasovs
Hollandaise sauce:
- Pisk æggeblommer, vand og eddike i en gryde
- Sæt gryden på laveste varmetrin
- Tilsæt smørklumperne under piskning
Bliv ved med at røre, indtil du får en tyk, glat konsistens
OBS: Saucen må ikke koge
- Sluk for varmen og lad saucen hvile under låg
Æg:
- Gør en gryde med vand klar til at pochere æggene i
- Tilsæt et skvæt eddike til det kogende vand
- Rør vandet i cirkler og knæk ægget i midten af skålen
Bliv ved med at røre i 2 til 3 minutter
- Fjern det pocherede æg fra vandet og læg det forsigtigt ovenpå svampene
- Gentag med resten af æggene
PANDEKAGER
- Pisk æggene i en stor røreskål
- Tilsæt fløden og sødmælken
- Sigt melet i en anden skål
- Tilsæt sukker, bagepulver, natron og salt her
- Bland gradvist dejen af æggene til du får en jævn og glat konsistens
OBS: Der må ikke være klumper i blandingen
- Smelt smørret i en bradepande og lav små pandekager ca 10 cm i diameter ved middel høj varme
- Vend pandekagen, når dejen ikke længere er flydende
PYNT
ÆG BENEDIKT
- Læg svampene i bunden med de pocherede æg ovenpå og hæld hollandaisesauce over.
- Afslut med den finthakkede basilikum
PANDEKAGER
- Læg disse i en bunke
- Tilsæt ahornsirup og flormelis
- Afslut med bærrene