Ingredienser: til 4 personer
- 200 g pasta
- Et stykke parmigiano-ost
FRIKKADELLER
- 800 g hakket svine- og oksekød
- 1 fed hvidløg (finhakket)
- 1 løg (finhakket)
- 2 æg
- 50 g oregano (fint hakket)
- salt og peber
- Bland alle ovenstående ingredienser og sæt det i køleskabet
TOMATSOVS
- 2 kg tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 rødløg
- 5 kviste bredbladet persille
- 1 bundt basilikum
- 2 spsk olivenolie
FORBEREDELSER
TOMATSOVS
- Skær rødløget i halve ringe og svits dem i olivenolien
- Hak hvidløget fint og kog det ved høj varme
- Når disse har fået farve, kan du røre tomatkoncentratet i
- Hak tomaterne groft og kom dem i løg og hvidløg
- Kog tomaterne, indtil de har mistet al væde
- Bland det hele
FRIKKADELLER
- Form frikadellerne og brun dem i en pande
- Hæld nu saucen over og lad det simre, til frikadellerne er kogte
PASTA
- Tænd for pastavandet og tilsæt salt (10g/L)
- Kog pastaen og afdryp, når den er færdig
- Bland pastaen i saucen
- Hak basilikum og bredbladet persille fint og bland det med resten
- Afslut med flager af parmigano-ost