TotalFlex opskrifter - N°2 Bøf med bagte kartofler

Senest opdateret 29-11-2021 11:17


Ingredienser: til 4 personer

BØF

- 4x 250 g bøf

- 1 fed hvidløg

- Parmigiano-ost

BAGTE KARTOFLER

- 12 store kartofler

- 3 fed hvidløg (fint hakket)

- 20 g smør

- 5 kviste rosmarin (finhakket)

- Røget paprika

- 300 ml hønsefond

SALAT

- 1 agurk

- 4 tomater

- 1 rødløg

- 1 salat


DRESSINGSALAT

- 1 spsk sennep

- Saft af 1 lime

- 100 ml olivenolie

- 3 spsk hvidvinseddike


Forberedelser

BØF

- Tag bøffen ud af køleskabet på forhånd, så den får stuetemperatur

- Gnid bøffen på begge sider med et knust stykke hvidløg

- Forvarm grillpanden godt og svits hver side af kødet i 1 minut

- Tag kødet af grillen og smelt fine skiver smør på det lune

BØF

- Afslut med salt og peber


BAGTE KARTOFLER

- Skræl og skær chipsene i 4 stykker, og vask dem derefter

- Tilsæt de finthakkede fed hvidløg, rosmarin, røget paprika og afslut med salt og peber

- Bland disse i en skål

- Smelt smørret på en pande og steg fritterne heri, til de har fået fin farve

- Hæld bouillonen over og lad det koge (skal ikke røres mere i)

- Tip: Brug en slip-let pande

SALAT

- Vask og skær agurk, tomater, salat og skær rødløget i fine ringe

- Kom det her i en skål, sæt det ikke i køleskabet mere

DRESSINGSALAT

- Kom sennep, citronsaft og hvidvinseddike i en skål og bland

- Rør nu gradvist olivenolien i

- Smag til med salt og peber

Pynt

- Afslut bøffen med fine flager af parmigiano