Ingredienser: til 4 personer
BØF
- 4x 250 g bøf
- 1 fed hvidløg
- Parmigiano-ost
BAGTE KARTOFLER
- 12 store kartofler
- 3 fed hvidløg (fint hakket)
- 20 g smør
- 5 kviste rosmarin (finhakket)
- Røget paprika
- 300 ml hønsefond
SALAT
- 1 agurk
- 4 tomater
- 1 rødløg
- 1 salat
DRESSINGSALAT
- 1 spsk sennep
- Saft af 1 lime
- 100 ml olivenolie
- 3 spsk hvidvinseddike
Forberedelser
BØF
- Tag bøffen ud af køleskabet på forhånd, så den får stuetemperatur
- Gnid bøffen på begge sider med et knust stykke hvidløg
- Forvarm grillpanden godt og svits hver side af kødet i 1 minut
- Tag kødet af grillen og smelt fine skiver smør på det lune
BØF
- Afslut med salt og peber
BAGTE KARTOFLER
- Skræl og skær chipsene i 4 stykker, og vask dem derefter
- Tilsæt de finthakkede fed hvidløg, rosmarin, røget paprika og afslut med salt og peber
- Bland disse i en skål
- Smelt smørret på en pande og steg fritterne heri, til de har fået fin farve
- Hæld bouillonen over og lad det koge (skal ikke røres mere i)
- Tip: Brug en slip-let pande
SALAT
- Vask og skær agurk, tomater, salat og skær rødløget i fine ringe
- Kom det her i en skål, sæt det ikke i køleskabet mere
DRESSINGSALAT
- Kom sennep, citronsaft og hvidvinseddike i en skål og bland
- Rør nu gradvist olivenolien i
- Smag til med salt og peber
Pynt
- Afslut bøffen med fine flager af parmigiano