TotalFlex opskrifter - N°1 Kylling i karry

Senest opdateret 29-11-2021 10:39


Ingredienser: til 4 personer

KYLLING

- 8 kyllingebryst

- 2 citroner

- 4 bundter cherrytomater

- 50 g mandler

- 50 g cashewnødder

- 50 g karrypasta

- 50 g smør

RIS

- 300 g ris

- 1 stilk citrongræs

- 1 chilipeber

- 1 kaffirblad

- 5 kviste koriander

KARRY

- 4 dl kokosfløde

- 50 g karrypasta

- 2 stilke citrongræs

- 3 kaffirblade

- 1 rødløg

- 3 fed hvidløg

- 4 tomater

- 1 dl hønsefond

- 1 tsk røgede peberflager

GULERØDDER

- 8 gulerødder med blade

- 100 g frisk ingefær

- 1 teskefuld 5-krydderiblanding

- 3 spiseskefulde sesamolie

- 1 spsk hvid sesam

- 2 dl grøntsagsfond



Forberedelse

KYLLING

- Bland kyllingebrystfileterne med karrymassen og groft salt

- Lad det marinere i 30 minutter

- Smelt smørret i gryden ved middel varme

- Læg kyllingebrystfileterne i og lad dem stege med låg (i ca. 15 til 20 minutter)

- Skær citronerne i halve og læg dem i gryden med skæresiden nedad

- Tilsæt derefter cherrytomaterne i gryden i 5 minutter

RIS

- Kog 600 ml vand sammen med de vaskede ris, citrongræs, kaffirblad og chilipeber

- Tiden afhænger af typen af ris, de vilde ris (se billede) er 18 minutter

KARRY

- Kog det finthakkede løg og hvidløg og tilsæt karrypasta, kaffirblad, citrongræs

og tomater

- Afglasér med hønsefonden og tilsæt kokoscremen

- Lad dette koge ved svag varme i 20 minutter

GULERØDDER

- Varm panden op med sesamolien

- Tilsæt den hakkede ingefær, 5-krydderiblandingen og den hvide sesam

- Lad det koge i 2 minutter og tilsæt derefter de hele rensede gulerødder 

- Når fonden har fået flot farve, tilsættes den og lades reduceres til gulerødderne er møre

Pynt

KYLLING

- Hak nødderne groft og drys dem over kyllingen

- Panden kan stilles på bordet i sin helhed

RIS

- Afslut med finthakket koriander

KARRY

- Afslut med de røgede peberflager

GULERØDDER

- Afslut med den resterende olie fra panden