AEG SensePro® kogepladen med trådløst madlavningstermometer guider dig gennem madlavningen med forskellige indstillinger og funktioner. Velegnet til forskellige fødevarer og retter.
Første gang du bruger madlavningstermometeret
Inden du bruger madlavningstermometeret første gang, skal du kalibrere det for at sikre nøjagtige temperaturaflæsninger. Følg disse instruktioner for at kalibrere dit SensePro® madlavningstermometer.
Sådan bruger du madlavningstermometeret
Indsættelse af madlavningstermometeret i maden
Indsæt madlavningstermometeret i maden til mindst minimumsniveaumærket. I væsker nedsænkes madlavningstermometeret 2-5 cm over minimumsniveaumærket for at få de bedste tilberedningsresultater.
Placering af madlavningstermometeret på kogegrej
Placer madlavningstermometeret på kanten af kogegrejet ved hjælp af "krogen" på den nederste del af det sorte håndtag. For at sikre optimal forbindelse mellem kogepladen og madlavningstermometeret placeres madlavningstermometeret tæt på kogepladens midte. Hvis du laver mad på venstre side af kogepladen, skal du placere madlavningstermometeret i en position klokken 1-3. Hvis du laver mad på højre side af kogepladen – placer madlavningstermometeret i en position klokken 9-11.
Kontrol af tilslutningen af madlavningstermometeret
På kogepladens display viser disse indikatorer styrken af forbindelsen mellem kogepladen og madlavningstermometeret:
Hvis kogepladen ikke kan forbindes med madlavningstermometeret, vil denne indikator vise: Flyt madlavningstermometeret langs kanten af kogegrejet for at etablere eller styrke forbindelsen. Kogepladen opdateres hvert 3. sekund for at finde en forbindelse.
Sådan bruges tilberedningsfunktionerne
Vælg færdige opskrifter og følg trin-for-trin-vejledningen for bøf, lammefilet eller laks. Du kan også bruge tilberedningsfunktioner som Sous Vide, Pan Fry, Termometer og Smeltning.
Tryk for at få adgang til menuen. For at navigere i menuen, brug pilene < eller >.
Stegning | Steg med automatisk kontrollerede varmeniveauer tilpasset den mad, du laver. Anbefales for at undgå overophedning af mad eller olie. Sådan gør du 1. Gå ind i menuen, og vælg Assisteret madlavning > Funktioner > Stegepande. 2. Følg instruktionerne på din kogeplade. Godt at vide
|
Sous Vide | Tilbered vakuumpakket mad ved lav temperatur for at bevare vitaminer og bevare smagen. Madlavningstermometeret styrer og vedligeholder temperaturen. Anbefales til en række forskellige retter såsom karry eller bouillabaisse. Sådan gør du 1. Placer madlavningstermometeret på kanten af gryden. 2. Gå ind i menuen, og vælg Assisteret madlavning > Kogepladefunktioner > Sous Vide. 3. Vælg mellem de foruddefinerede madtyper eller indstil temperatur og tilberedningstid manuelt. 4. Følg instruktionerne på din kogeplade. Godt at vide
|
Smeltning | Smelt fødevarer. Anbefales til smeltning af chokolade eller smør. Sådan gør du 1. Gå ind i menuen, og vælg Funktioner > Smeltning. 2. Følg instruktionerne på din kogeplade. Godt at vide
|
Termometer | Overvåg temperaturen på mad eller væske. Anbefales ved opvarmning af mælk eller kontrol af babymads temperatur. Sådan gør du 1. Indsæt madlavningstermometeret i maden eller væsken. 2. Tryk på på displayet og vælg Funktioner > Madlavningstermometer genveje > Termometer. 3. Tryk start . Tryk på for at stoppe funktionen og vælg Stop . Godt at vide
|
For mere information om din specifikke induktionskogeplademodel, se brugsanvisningen.
Nu hvor du har lært, hvordan du bruger madlavningstermometeret med din AEG SensePro® kogeplade, vil du måske gerne vide mere om andre funktioner på din induktionskogeplade.