Den hængetørrede cæsarsalat

Den hængetørrede cæsarsalat

Den hængetørrede cæsarsalat
af Ludwig Maurer

INGREDIENSER

SALAT
2 Wagyu Ribeye-steaks på 200 g, 

4 cikoriestykker, 

2 hjerter af romersk salat (kun det gule), 
25 g Parmesan (i skiver)
, 50 g østrigsk, sprødt brød.

VINAIGRETTE
25 g Parmesan, 10 g kapers

, 5 g bayersk sennep, 

½ citron, 

150 ml olivenolie, 1 æggeblomme
, ½ fed hvidløg.

sort peber, salt, sukker

Tilberedning


Salat:

Tag allerførst steakene ud af køleskabet én time før stegning.
 Krydr dem med salt og sukker og vent 10 minutter mere. 


Læg steakene på en pande og steg dem på begge sider, indtil du får en grillstegt skorpe.

Stil steakene på en rist og lad dem køle af i ovnen på midterribben i 10 minutter mere ved 60 °C. 
Skær cikorien i fire kvarte og steg dem i den samme pande med det samme fedstof som steakene. 



Olie-eddikedressing:

Hak kapers og bland dem med den revne parmesan, æggeblommen, citronsaft og revet citronskal. 
Rør olivenolien under vinaigretten og krydr den op med sort peber, salt, sukker og hvidløg.

Om Ludwig Maurer

Ludwig Maurer er en tysk kok og Wagyu-kvægavler. Han var den første til at opdrætte wagyu-kvæg i Tyskland og han spiller musik for dem af bla. Johnny Cash og Bob Marley. I Tasteology deler han sin sagkyndige viden om, hvordan man opbevarer kød og forklarer, hvordan opbevaring og forskellige temperaturer påvirker smag.

  • Stillehavets sansning, cæsarsalat

    af Catalina Velez

  • Gårsdagens cæsarsalat

    af Culinary Misfits

  • Salat med ægte smag

    af Mark Schatzker