Limemousse med hindbærcoulis
Limemousse med hindbærcoulis
Den skarpe coulis skærer gennem den søde limemousse og skaber en perfekt balanceret dessert, der også ser fantastisk ud.
Ingredienser
Limemousse:
1 vanillestang, 8 dl mælk, 1 lime, 2 æg, 6 æggeblommer, 150 g sukker
Hindbærcoulis:
400g frosne hindbær, 100g flormelis, 1 spsk limesaft
Sådan gør du
8 portioner
1 Smør 8 souffléforme og afkøl dem.
2 Del vanillestangen på langs og skrab kernerne ud. Kog stangen og kernerne med mælken. Lad det simre i 10 minutter, og fjern derefter stangen.
3 Riv limeskallen og pres saften ud af den.
4 Bland æg, æggeblommer, sukker, limeskal og limesaft i en skål, og rør derefter den stadigt varme mælk til blandingen. Fordel blandingen i souffléformene.
5 Bag moussen på hyldeniveau 2, dampindstilling 3 på 100°C i 50 minutter, og lad derefter afkøle i 2-3 timer.
6 For at lave coulis lader du hindbærrene tø en smule, og blander dem derefter med flormelis og limesaft. Si i en finmasket si.
For at servere Fjern moussen fra formen ved at køre en lille kniv langs kanterne og vende dem ud på tallerkner. Dæk med coulisen og dekorer med hindbær og citronstykker.