Symboler og funktioner på din AEG-ovn

Senest opdateret 03-08-2023 12:02

To ovne i et køkken, hvor den ene laver mad

Din AEG-ovn har mange nyttige funktioner og programmer, som kan forbedre din madlavningsoplevelse. Nedenfor er en oversigt over de forskellige funktioner og symboler. Se vores anbefalinger og få mest muligt ud af din ovn.

De forskellige AEG-ovne kan have forskellige funktioner og programmer. På samme måde er navnene på funktioner og symboler muligvis ikke de samme på alle modeller. Tjek venligst hvilke funktioner og symboler der gælder for din specifikke ovnmodel.


Madlavning til hverdag

De mest almindelige funktioner og en beskrivelse af hver af dem er angivet nedenfor. Her finder du anbefalinger til hvorfor og hvordan du bedst bruger hver funktion.


Traditionel madlavning (over- og undervarme)
Til daglig madlavning på et niveau. God til alt fra gryderetter til bagværk.

Anbefalet brug:
  • Brug kun 1 niveau, så varmen fordeler sig jævnt over og under det der tilberedes. Et ekstra niveau ville blokere for varmen
Varmluft
Brug op til 3 niveauer på samme tid. Blæseren fordeler varm luft så du kan tilberede flere retter samtidigt uden at de tager smage af hinanden.

Anbefalet brug:
  • Indstil temperaturen 20ºC lavere end konventionel madlavning
Varmluft med fugt
Få lette og luftige resultater, når du bager på et enkelt niveau. God til kager, quiche, småkager og sødt brød. Sparer energi ved at bruge restvarme.

Anbefalet brug:
  • Hold lågen lukket under tilberedningen for at bevare fugten i ovnen
Undervarme
Bag på undervarme indtil bunden har fået en jævn brun farve. God til pizza eller tærter.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
Grill
Grill eller brun grøntsager og kød jævnt. Også god til at riste brød.

Anbefalet brug:
  • Brug det øverste niveau i ovnen
Turbo Grill
Steg kød og hele kyllinger møre og sprøde. Ved at bruge en kombination af varmluft og overvarme brunes maden jævnt på alle sider.

Anbefalet brug:
  • Brug mellem- eller bundniveau i ovnen
  • Brug en madlavningstermometer for at få de bedste resultater
Gratinering
Giver din lasagne eller kartoffelgratin en flot brun og sprød overflade og en cremet konsistens.

Anbefalet brug:
  • Brug det midterste niveau i ovnen


Tilberedning med damp

Damp kan tage din madlavning til næste niveau. Alt fra fjerkræ og bagværk til ovnretter beholder sin saftighed. Hvis din ovn har dampfunktioner, kan du her lære, hvordan du bruger dem.

Steamify®
Til daglig madlavning med damp. Ovnen justerer dampniveauet automatisk baseret på den temperatur du har valgt. Madlavning med damp bevarer næringsstofferne og forbedrer smagen.

Anbefalet brug:
  • Ved tilberedning under 100 ºC kan du sætte mad i ovnen med det samme. Der er ingen grund til at forvarme

Lær mere om hvordan du bruger Steamify®




Vælg fugtighedsniveau
Få mørt, saftigt fjerkræ eller kød og en sprød, blank skorpe på brød eller bagværk ved at bruge en kombination af varmluft og damp. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at lave mad med.

Der er 4 tilgængelige niveauer for luftfugtighed:
  • Lav: God til ovnretter, fjerkræ eller kød
  • Medium: God til spareribs, og brød eller sød gærdej
  • Høj: God til sarte retter som butterdej og fisk.
  • Full Steam: En kombination af damp og varme. God til grøntsager, fjerkræ, kød og ovnretter

Lær mere om, hvordan du laver mad med damp.
Genopvarmning med damp
Genopvarm forsigtigt maden for den bedste smag og konsistens. God til rester og daggammelt brød eller bagværk. Ved at bruge damp til at genopvarmning bliver maden ikke tør.

Anbefalet brug:
  • Sæt risten midt i ovnen

Lær mere om, hvordan du bruger Steam Regenerating-funktionen.
SteamBake / True Fan PLUS
Bag brød med blød krumme og sprød skorpe ved hjælp af damp. God til alle typer af gærdeje.
Bagning af brød
Brødet får en blød krumme og sprød skorpe når du bager ved hjælp af damp. God til alle typer af brøddeje.

Lær mere om, hvordan du bager brød med damp.
Yoghurt
Få cremet, tyk hjemmelavet yoghurt.

Anbefalet brug:
  • For ekstra syrlighed, damp yoghurt i længere tid

Sous Vide
Kog ved en præcis temperatur i vakuumforseglede poser for at få den bedste smag og tekstur til grøntsager, fisk, fjerkræ eller kød.

Lær mere om,hvordan du laver mad med Sous Vide.


Forberedelse

Din ovn kan have flere praktiske funktioner, som kan hjælpe dig med at spare tid i køkkenet. Optøning af mad har aldrig været hurtigere eller nemmere. Varm tallerkener før servering for at skabe en restaurantoplevelse derhjemme. Hold maden varm, mens et andet element af dit måltid stadig tilberedes, eller hvis du har brug for at udsætte spisningen.

Optøning
Optø forsigtigt frossen mad for at få den bedste smag, når den tilberedes. Ovnblæseren fordeler luften jævnt, hvilket halverer optøningstiden sammenlignet med at lade maden tø på køkkenbordet.

Anbefalet brug:
  • Brug ovnens midterste niveau
  • For de bedste resultater skal du tage maden ud af emballagen og lægge den i et ovnfad
Varmholdning
Hold tilberedt mad varm og klar til at spise. Ovnen holder en jævn temperatur, så maden ikke bliver overkogt.
Opvarmning af tallerkener
Varm forsigtigt dine tallerkener op inden servering.

Anbefalet brug:
  • Er det en stabel tallerkener, så roter dem med et par minutters mellemrum så varmen fordeles jævnt



Specialfunktioner

Visse ovne i vores sortiment giver dig mulighed for at lave specialiteter derhjemme. Du kan f.eks. lave en lækker pizza, konservere frugt og grøntsager, stille din dej til hævning ved at bruge din ovns specialfunktioner.

Pizza
Bag dejen jævnt med sprød skorpe. Få helt perfekte pizzaer og tærter.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
  • Forvarm bagepladen, mens ovnen varmer op

Lær mere om, hvordan du bruger pizzafunktionen.
Konservering
Konserver saftige frugter og grøntsager ved lav temperatur.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
  • For de bedste resultater skal du bruge glas, der lukkes med en klemme. Undgå glas med skruelåg eller metaldåser
  • Sørg for, at der er afstand mellem glassene i ovnen
Slow Cook
Tilbered mad ved lav temperatur med længere tilberedningstid for at bevare næringsstoffer og få møre resultater. God til ovnretter med grøntsager.
Hævning af dej
Hjælper dejen med at hæve med ensartet varme og fugtighed før bagning. Du kan bruge en mindre mængde gær for at opnå gode resultater inden for 1-2 timer, afhængigt af dejens ingredienser.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
  • Der er ingen grund til at dække dejen
  • Undgå langtidshævning



For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine AEG-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.