Sådan bager du med din AEG-dampovn

Senest opdateret 03-08-2023 13:57

Brød bagt med damp

Imponer dine venner og familie med hjemmebag på et helt andet niveau med din AEG-dampovn og dens indbyggede bagefunktioner. De tilgængelige funktioner afhænger af hvilken ovnmodel du har.

Du kan bage med din AEG-dampovn på flere forskellige måder:

  • Dejhævningsfunktion: Damp skaber et ideelt miljø som får dejen til at hæve jævnt, hurtigere og blive mere luftig
  • Brødbagningsfunktion: Bag perfekt hævet brød med saftig krumme og sprød skorpe
  • Steamify®-funktion: Få en jævnt bagt kage som er blød og saftig med maksimal smag og sprøde kanter
  • Manuel indstilling: Indstil dampniveauet for brød- og kagebagning manuelt

Dejhævningsfunktion

Dejhævningsfunktionen på din dampovn giver det optimale miljø til hævning af dejen.

  • Læg dejen i et fad på nederste rille. Der er ingen grund til at dække dejen, takket være luftfugtigheden
  • Vælg dejhævningsfunktionen og se, hvordan dejen begynder at hæve
  • Temperaturen indstilles automatisk til 35°C, hvilket er en passende temperatur til hævning af dej i damp

Brødbagningsfunktion

Brug brødbagningsfunktionen til at tilberede brød og rundstykker med lækker sprødhed, farve og blank skorpe.

Brødbagningsfunktionen:

  • Tilføjer damp for at hjælpe dejen til at hæve, og derefter en kombination af damp og varme for at opnå en perfekt gyldenbrun skorpe
  • Giver en ideel temperatur og et optimalt miljø for gærdeje
  • Starter ved 180 °C men kan indstilles manuelt efter opskriften på det brød du bager

Steamify® funktion

Hvis din ovn har Steamify®-funktionen, vil den gøre det nemmere end nogensinde før at bage med damp.

  • Vælg Steamify® og indstil temperaturen som angivet i din opskrift. Baseret på temperaturen indstiller ovnen automatisk dampniveauet for dig
  • Når du bruger Steamify®, vil ovnen fortælle dig, hvilke resultater du kan forvente baseret på temperatur, f.eks. at 155-230°C er perfekt til bagning for at give brødet eller kagen en delikat sprød skorpe og en god og saftig krumme 
  • Hvis du indstiller timeren på dette temperaturniveau, tænder undervarmen i de sidste par minutter og giver en sprød bund. Lær mere om, hvordan du bruger Steamify®

Manuel indstilling af dampniveau

Hvis din ovn ikke har funktionen Brødbagning eller Steamify®, skal du indstille det ønskede dampniveau manuelt. Når du bager brød eller kage med damp, kan du vælge forskellige luftfugtighedsniveauer – og kombinere med tør varme for en sprød finish. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at vælge mellem.

Hvis du har muligheden, skal du vælge:

  • Humidity Medium – til bagning af brød og søde deje
  • Humidity Low – til tærter, muffins og småkager


Indstil derefter den ønskede temperatur og start bagningen. Afslut med tør varme for at give bagværket en sprødere skorpe.

Tips og tricks

  • Prøv at opfriske daggammelt brød ved at varme det op med en smule damp i et par minutter. Den dampregenererende funktion, der findes på udvalgte modeller, er perfekt til dette
  • Når du bager boller, skal du sørge for, at bagepapiret ikke når ud over bagepladen. Det overskydende bagepapir giver et forkert flow i varmluften og dermed varmefordelingen
  • Brug en bageplade med perforerede huller, der giver en bedre varmecirkulation, hvilket hjælper med at opnå den perfekte gyldne skorpe. For mere information om vores tilbehør, besøg vores Webshop



For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugervejledningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Nu hvor du har lært om bagning af brød og kage med damp, kan du her lære mere om, hvordan du laver mad med damp.

Registrer dine produkter
Registrer dine produkter

Registrer dine produkter i MyAEG, så har du al information samlet ét sted.