Dampede forårsruller
Dampede forårsruller
Disse sunde forårsruller er lette at spise, og passer derfor perfekt til buffetbordet eller som mingelmad.
Ingredienser
250 gram kyllingebryst, en halv gulerod, 50 gram bambusskud, 1 skalotteløg, 50 gram risnudler, 50 gram bønnespirer, 1 spsk ristet sesamfrøolie, 0,5 tsk Dajong-krydderi, 2 tsk majsmel, 2 tsk soya, 2 tsk fiskesauce, 2 tsk Sambal Oelek, 12 ark rispapir, 2 piskede æg.
Sådan gør du
6-12 portioner
1 Hak kyllingebryst, gulerød, bambusskud og skalotteløg i fine strimler. Læg risnudlerne i blød og lad dem dryppe af. Skær kerner og rødderne af bønnespirerne.
2 Varm sesamfrø-olien i en pande og stegn kyllingestrimlerne på høj varme. Tilføj gulerød, bambusskud, bønnespirer, risnudler, Dajong og skalotteløg, og steg endnu et minute under omrøring.
3 Bland majsmelet med soyaen, fiskesaucen og Sambal Oelek, hæld på panden, kog under omrøring. Sæt panden til side og lad det køle ned. Læg rispapiret i blød i en stor skål vand i mellemtiden, og lad det dryppe af.
4 Spred rispapiret ud på en stor arbejdsoverflade. Læg 2 skefulde fyld i hvert ark. Fold kanterne af rispapiret og rul dem sammen ved at bruge pisket æg til at forsegle kanterne. Smør den hullede dampovnsindsats (som kom med ovnen) med olie og placér forårsrullerne på den.
5 Damp på hyldeniveu 2, på dampindstilling 3 på 99°C i 20 minutter.
For at servere
Læg forårsrullerne på tre forvarmede tallerkner, og servér toppet med thaibasilikum og ristede sesamfrø, med soyasauce og sød chili ved siden af.