Moules Marinières
Moules Marinières
En fransk ret, der ser godt ud og er hurtig og enkel at forberede.
Ingredienser
2 mindre bundte persille, 1 fed hvidløg, 2 skalotteløg, 2 kg muslinger, 2 lagerblade, 1 kvist timian, salt, 1 knivspids stødt hvid peber, 15 gram smør, 0,5 dl hvidvin, 1,5 dl fløde.
Sådan gør du
4 portioner
1 Hak persille, hvidløg og skalotteløg fint. Vask muslingerne grundigt i koldt vand i to eller tre minutter. Muslinger, der forbliver åben eller flyder på vandet, skal smides ud. Fjern skægget fra skallerne og eventuelle rankefødder med en kniv.
2 Læg muslingerne i en bageplade. Tilføj hvidløg, skalotteløg, lagerblade, timian og halvdelen af persillen, og smag til med salt og det stødte hvide peber.
3 Kog smør, hvidvin og fløde i en gryde og hæld det over muslingerne. Bag på hyldeniveau 2 på dampindstilling 3 på 99°C i 30 minutter, eller til alle muslingerne har åbnet sig.
To serve Drys med det sidste hakkede persille og servér muslingerne.